Tämän postauksen tarkoitus olisi avautua kouluun liittyvistä paineista.

Huomasin koulussa juuri ennen ylioppilaskirjoituksia, että paineet alkoivat kasaantua. Huomasin myös, että paineiden suurin aiheuttaja oli opettaja. 

Ehkä tämä on vain minun omaa kuvitelmaani, mutta minusta on aina tuntunut, että opettajat vaativat monessa suhteessa täydellisyyttä ja aiheuttavat opiskelijoille siten älyttömät paineet. Onko syy sitten siinä, että heillä itsellään on paineita siitä, että pärjäävätkö opiskelijat vai onko joidenkin opettajien "tausta" sellainen, että he itse ovat joutuneet tavoittelemaan täydellisyyttä ja se heijastuu myöhemmin työelämään. Mene ja tiedä.

Itse olen todella herkkä ja ahdistun helposti, jos tehtäviä kasaantuu. Viimeiset viikot olenkin koettanu vain lukea, että pärjäisin kirjoituksissa edes jotenkin.

Tunnilla opettajan "hätiköivä" käytös ja monen monet pikku pilkunviilaukset alkoivat tuntua siltä, että en koskaan tulisi selviämään kirjoituksista. Kun taas saavuin kotiin, pystyin jälleen hengittämään ja olo rauhoittui.

Tästä kaikesta tein yhteenvedon: opettajan ammattitaidossa ei ole mitään vikaa, mutta tapa, jolla hän asiat esittää on väärä. Kaikkea pitäisi ehtiä lyhyessä ajassa tehdä.

En tiedä, oliko tässä avautumisessa mitään järkeä, mutta tuntui siltä, että minun täytyi saada ajatukseni ulos.